nuante intime 2007
Ideea editarii unui calendar exista de ceva timp, insa anul acesta am gasit resursele necesare unui asemenea efort. Acest proiect vrea sa sustina teoria autopublicarii, cand artistul se transforma si in editor, designer, business-man, trebuind sa parcurga toate etapele unui proiect, de la idee pana la noaptea pierduta in tipografie alaturi de produsul finit.

Trei persoane s-au inhamat la realizarea acestui proiect, cei doi fotografi, Ciprian Strugariu si Dan Tataru, cat si Dan Gramoiu (www.diafragma.ro) care s-a ocupat de materializarea pe hartie a imaginilor si de aducerea calendarelor in fata cumparatorilor.

Calendarul a prespupus in primul rand alegerea modelelor pentru sesiunile foto. Cautam feţe noi, nu neaparat consacrate. Dupa sute de fotografii vazute, am ales 4 modele, fiecare in armonie cu locatia la care ne gandeam.

In total au fost 4 sedinte foto.

Prima dintre ele s-a realizat intr-o zona industriala din Romania, dorind sa surprindem constrastul dintre senzualitatea feminina si brutalitatea mediului inconjurator.

Cea de-a doua sesiune foto am facut-o pe plajele din Vama Veche si Costinesti, intr-un amestec dintre farmecul marii si dezolantul litoralului parasit din luna octombrie.

Apoi au urmat ultimele doua sedinte foto , in hotelul Rembrandt din centrul vechi al Bucurestiului si in studio.

Calendarul are un design minimalist, dorind sa puna accentul pe fotografii si nu pe latura practica a produsului. Dimensiunea finala este 326/476mm iar toate fotografiile sunt alb/negru.

Making of Nuante Intime 2007 »
dott STATEMENT
dott DESPRE PROIECT
dott IMAGINI
dott COMANDA
dott CONTACT
dott PARTENERI
copyright © 2006 www.photo.arts.ro